Saturday, 15 December 2012

Moh Ke Jerantut

Assalamualaikum w.b.t =)

Seronoknya cuti, hari ni baru hari ketiga masuk kerja. Masa cuti hari tu jugak, 4 orang budak-budak office datang rumah. Nak merasa suasana kampung, lagi-lagi musim buah ni, memang seronok la kalau ramai-ramai kat rumah =) Sampai jugak diorang kat kampung saya, dah la jauh, ceruk hutan pulak tu. Masuk je simpang rumah saya terasa macam dalam gua sebab kiri kanan pokok getah, takut jugak diorang. So, untuk hilangkan takut, moh la tengok aktiviti kitorang yang sempat diambil gambar =)

 Malam diorang sampai, kitorang buat BBQ =)

 Sambil-sambil tu makan buah. Ha! belah jangan tak belah durian tu. Hehe.
Wah! Bersepahnya rumah saya, tayar jeep ada, pam racun ada, baja ada. Hehe.

 Hari esok pergi mandi air terjun. Berendam la sampai kecut =)

30 comments:

  1. salam husna.....
    boleh je....ada dusun durian ke....nampak macam tak pandai kopek durian je.....

    ReplyDelete
  2. air terjun mana tu..
    hee lama dah tak pegi jerantut..
    1st time datang, Salam kenal :)

    ReplyDelete
  3. wahh beznya ramai kawan datang kan..siap g mdi lg..hehe

    ReplyDelete
  4. bestnya mandi sungai..baru-baru ni pun p mandi sungai dgn anak-anak

    ReplyDelete
  5. bestnyer... kalu dkt mau dh akak dtg umah awak lyn durian hehehe

    ReplyDelete
  6. mmg best bila kekawan dtg umah kan.. riuh rendah jd nya :-)

    ReplyDelete
  7. waaa..lamanya tak ke jerantut...heeee...syok tu mandi air terjun....

    ReplyDelete
  8. Seronoknya..tu dh brkencah trus tinggalkn gi picnic ke?

    ReplyDelete
  9. wah sakannya sys..huhu..wat bbq,makan buah2, n mandi jeram..chot dah lama gle tak mandi jeram..asyik mandi air paip jer..hee..

    ReplyDelete
  10. besaunya parang potong doyan. heehe

    bestnya cuti.
    bestnya bbq.

    bessssssssssss gile semua!!!
    hehe.

    ReplyDelete
  11. bestnye dan lazatnya tengok BBQ tu dengan durian.. nom nom nom.. kemain ha husna khusyuk mengopek durian. hehe :) gambar last tu bestnye suasana kampung.. damai.

    ReplyDelete
  12. Bestnya air terjun kat kampung..

    ReplyDelete
  13. seronoknya dapat mandi air terjun..sejukkkk

    ReplyDelete
  14. amboiiiii meriahnya...
    tak ajak punnnnn kannnn... =D

    ReplyDelete
  15. lamanya rasa xblk kmpung kt jerantut ni....alahai...husna buat entry ni trus rasa rindu kt kampung...

    ReplyDelete
  16. Dulu kawan kita praktikum di SK felda Kota Gelangi 3,
    hehe selalu jugak la turun lepak sana :)

    ReplyDelete
  17. uwaaa..jelessnye afaa tngok korang..nk ikowt tp aritu keje blambak2 kne wat..(tp xconfirm2 pun..huhu sadis ;(..))

    ReplyDelete
  18. owhh xde dlm gmbr rupanya..ingtkan yg free hair buat peace tu..hihi

    ReplyDelete
  19. huwaaaaa, jelesnya tgk org mandi air terjun ni...

    lama tak mandi sungai...huhu...

    ReplyDelete
  20. wahhhh!! bestnya makan durian.... picnic..... wah!! best2!

    ReplyDelete
  21. wah..bestnya..durian tu...nk cikit

    ReplyDelete
  22. tempat husna tak kena banjir ke dik????

    ReplyDelete
  23. seronoknya.. masa kat sana hari tu tak sempat pun nak terjah air terjun kat sana huhu

    ReplyDelete