Wednesday, 21 November 2012

Deepavali 1 Malaysia

Assalamualaikum w.b.t =)

Salam Maal Hijrah semua =) Sebelum cuti panjang hari tu, sempat la pergi open house Deepavali kat rumah officemate (Stella). Lepas balik kerja, kami konvoi pergi open house, tu pun dah lewat sangat, nak dekat pukul 7 baru sampai. Stella siap suruh mak dia buatkan tosei untuk kami. Family Stella semuanya friendly =) Tosei hari tu, diorang hidangkan dengan rendang ayam, rendang kambing, kuah kacang dhall. Disebabkan kakak dah bekalkan saya nasi sebelum balik hostel, saya terpaksa bertahan dari makan tosei tu, saya makan muruku je =)

 Masa kami datang, abang ipar Stella tengah buat kolam yang besar tu. Cantik kan? =)

Kami! 1 Malaysia! =)

32 comments:

  1. akak pun ada beraya rumah teman2 yang menyambut deepavali nie....tapi akak tak suka tosie...cuma menjamah buah2han je.....

    ReplyDelete
  2. kolam yg bentuk bunga tu cantiklah :-)

    ReplyDelete
  3. suka tengok kaum india buat corak-corak guna bersa tu..cntik..:)

    ReplyDelete
  4. akak pun penah beraya time deepavali, mkn dia nyer putu piring ngn kari, sedap sgt...

    ReplyDelete
  5. bestnya ada tmpt nk beraya kan..

    ReplyDelete
  6. as salam

    akak tak perasan hari deepavali sebab duk ingat awal muharam je..btw meriah jugak:)

    ReplyDelete
  7. deepavali, raye cina n aidilfitri dh jd seakan2 sama dh sebab ada:
    1)ziarah menziarahi
    2)bg angpau
    3)mntak2 maaf
    hehehe...

    ReplyDelete
  8. kagum sgt cara diorg buat kolam bsr tu
    cantik

    ReplyDelete
  9. dulu penah sekali raya umah member bangsa india..dia masak udang galah pehhh dapppp

    ReplyDelete
  10. Betoi satu malaysia nie...caya lah

    ReplyDelete
  11. mesti best dpt makan murukan kan..hehe

    ReplyDelete
  12. tosei mak stella buat sgt sedap.rendang mak stella buat pun sedap giler..rugi husna xmakan..nyamnyam.. =))

    ReplyDelete
  13. cantik kolum tu..
    tosei my peberet ;D

    ReplyDelete
  14. hihi dkt ofis ayu pn 1 mlysia..smua kaum ada ;-)

    ReplyDelete
  15. Meriahnya sambut deepavali..
    Oo nak saman hakim ye..hakim pecut laju2 biar aunty husna tak dpt kejar..hehehe..

    ReplyDelete
  16. husna nak jd anak angkat mak stella ke?hehe..boleh tu..nnt afa ckp kt stella ye..=))

    ReplyDelete
  17. Hye..singah sinimye...jom singgah ke blog saya pulak..

    ReplyDelete
  18. memang betul2 1 malaysia kan? hehe.. beras tu part paling best kot. cantik2 berwarna warni..

    ReplyDelete
  19. ada muruku tak?maw datang raya umh husna..hee.. mmg 1 malaysia dah sekarang,sume perayaan sya sambut..hahaha

    ReplyDelete
  20. seriesly. seumur hdup tak penah rs keseronokkan smbut perayaan kaum lain . untung sis husna ada kawan pelbagai kaum yg friendly

    ReplyDelete
  21. woit budak jerantut..cepatlah masukkan n3 baru..nak komen lagi ni...nak komen lagi...ngeee..

    ReplyDelete
  22. meriah nya nampak... mesti syok kan...

    ReplyDelete
  23. TQ follow blog anak2 KA yg x seberapa tu ye !

    ReplyDelete
  24. CiM dulu masa sek tiap2 thn joint buat column kt kanten

    ReplyDelete
  25. ALhamdulillah..walaupun berbeza agama....tetap bersama..

    ReplyDelete