Friday, 20 April 2012

Satu Masa Dulu : Toy Museum, Penang

Assalamualaikum w.b.t =)

Disebabkan ketandusan idea dan tak ada aktiviti, aku buat entry pasal gambar dulu-dulu je la. Blog ni kan diary =) Okeh mari mulakan cerita. Dulu aku belajar kat Penang. Orang cakap alang-alang dah sampai tempat orang, pergi la jalan-jalan tengok tempat orang. Rugi oo tak jalan-jalan. Disebabkan imanku senipis kulit bawang, tergoda dengan hasutan-hasutan, aku pun pergi la menjejak kaki ke Toy Museum. Macam-macam patung ada. Sapa-sapa yang ke Penang boleh la singgah kat Toy Museum ni. Dulu nak masuk bayar RM10@RM20 tak silap aku, sekarang tak tahu kalau dah naik harga. Rugi oo tak pergi. Pergi la pergi la. Aku pulak hasut. Hehe.

 Hanya sebahagian. Comel-comel kan? Bangga la Mr.Bean tu cakap dia comel!

 Eqin! My bestie friend dari sekolah teknik. 9 tahun dah jadi kawan. Budak Key Ell!
Sama tak muka diorang? Hehe.

 Oh! My Savior!

Ini preng-preng aku dan Eqin. Alep Jambu. 5 tahun dah kawan. Budak Perak!

12 comments:

  1. kak nor tak pnh sampai sini lg..mesti bestkan husna. ptung child play tuh ada ker..tkt seram gitu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pegi la nampaknya kak, mesti aiman suka :). ada la 2 3 patung yang seram, yang lain semua cute2, lagi2 shrek. hihi.

      Delete
  2. ala..tahun lepas ada g penang..tapi tak tau la pulak ada muzium ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya tahun ni anis kena g lagi la :).

      Delete
  3. I follow 12 ... I ask that you follow my blog also in http://penyuluhpi.blogspot.com/2012/04/ternyata-kotoran-sapi-bisa-dijadikan.html

    ReplyDelete
  4. eh sama la gambar bear yg last tu dengan org tu...hehehehe

    yg gambar atas tu mr bean ke ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang pandai wat gaya pelik2. hik3

      yup. mr.bean :)

      Delete
  5. comel2 toy tu semua..saya penah pi kt luar je,dok hotel kt sebelah tu..tp x penh masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. zoey dekat, bila-bila masa je boleh p :)

      Delete