Thursday, 20 September 2012

E-Day : Nurul Ain Nadiah

Assalamualaikum w.b.t =)

Dah lama tak update blog. Dah lama tak singgah blog kawan-kawan baca entry. Banyak cerita-cerita yang saya tertinggal ni. Insya Allah kalau ada masa saya pergi melawat dan tanya khabar =) Baru-baru ni saya dapat jemputan pergi majlis tunang kat Manjung, Perak. Meriah sangat-sangat, siap ada pelamin, dah macam majlis kahwin =) Barang hantaran bagi kat pihak lelaki sampai 21 jenis dan kebanyakkannya makanan. Ada yang saya dengar ada yang sampai berpuluh-puluh kalau kat Perak. Siapa orang Perak? Cerita la sikit pasal barang hantaran kat Perak ni =)

Ain & tunang =)

Ain & adik-beradik =)

Ain & kakak angkat =)

45 comments:

  1. saya doakan kesejahteraan pengantin

    ReplyDelete
  2. cantiknya baju dia..hntaran banyak ;-)

    ReplyDelete
  3. wah..tahniah pd kwn akk.. yui org perak tp tak sure bnda gtu..ikut kemampuan =)

    ReplyDelete
  4. eheh, ngt akak yg tunang tadi.. hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhh best nye tgk orang bertunag. hihi

    ReplyDelete
  6. yeke hantaran berpuluh-puluh? berpeloh-peloh lak nak siapkan..

    ReplyDelete
  7. suka kalau hantaran makanan semua..boleh tumpang makan..hihihi....kalau barang banyak,,pengatntin yang bez..sepupu sepapat x bez..haha

    ReplyDelete
  8. a'aa betoi tu, kalu dkt perak, time bertunang, mcm2 makanan(hantaran) yg dorg bagi... akak dulu bg kat hubby 29 bekas... normally, pengantin punya sendiri sikit je tp dah jiran tetangga lah sedara maralah yg bagi makanan.. tu yg jadi byk :)

    ReplyDelete
  9. betullah kak.husna org perak mmg bnyak hantarannya, sebab bakal tunang keyrah org perak family dia mintak belah qira sediakan 15 dulang..tue pun depa nak tambah lagi . .huhu

    ReplyDelete
  10. jelly tgk orang kawen.. semoga bahagia ye pasangan yg da kawen

    ReplyDelete
  11. betul2!! huhuhu sue dulu bagi kat laki sampai 47 dulang kak! huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. wahh...meriah memang macam majlis kahwin dah ni...banyaknya hantaran..tapi kalau makanan, kompem mata saya melilau jek tengok..hihi

    ReplyDelete
  13. berpuluh2 hantaran? alamak.. haha. jenuh la. eh muka tunang dengan muka ain tu ala2 nak sama dah.. cantik sama padan mereka. moga kekal ke jinjang pelamin pula :)

    ReplyDelete
  14. hantaran mengalahkan org kawin...huhuhui... tp akak ada kwn org perak, mmg katanya kalu kt sana mmg lain skit, mas kawin pun beratus2 dik, kalu kt johor baru 22.50 kan...

    ReplyDelete
  15. banyaknya hantaran.. lawa la baju puan tunang.. ^^ tahniah ;)

    ReplyDelete
  16. cantiknyaa tunangan orang tu :)

    ReplyDelete
  17. wah..tinngi nye cekelat, kreatif...best2....byk gila hntaran.:)

    ReplyDelete
  18. Sekali imbas dezee igt ning baizura yang bersanding tu..serius..XO

    ReplyDelete
  19. meriahnya hantaran.... biru plak tu... i like...

    ReplyDelete
  20. mana pigi...lama tarak nampak..

    ReplyDelete
  21. kak husna sya ada tulis sesuatu kat kak di sini
    http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/09/aku-jumpak-ramai-kawan-baru-kat-blog.html
    jenguk laaa ya :)

    ReplyDelete
  22. Yang menulis tu dah sah berpunya ke belum?...

    ReplyDelete
  23. kak husna..bila nak update entri baru..hihi

    ReplyDelete
  24. Hahah xpe dh busy nk buat mcm mana kan? ;D

    Datang dari blog Sue Pelik

    ReplyDelete
  25. wow..pertunangan yg grand... ^_^

    ReplyDelete
  26. singgah......so nice..n beauty married...(^_^)

    ReplyDelete
  27. baju cantik!! design dye terbaik ;)

    ReplyDelete
  28. Ros singgah sini lagi :) nak baca entry baru :)

    ReplyDelete
  29. cantik baju tunang ain tu...

    ReplyDelete
  30. cantiknya baju tunang dia...

    ReplyDelete
  31. uish...meriahnye nampak...da mcm kawin dah


    #invited to join my giveway sempena dengan my new opening blogshop :)

    ReplyDelete
  32. meriah..hehe plamin pn cntik.tahniah

    ReplyDelete
  33. cantik baju.... seperti tuannya.. :D

    ReplyDelete
  34. looor singgah tempat akak le nihhh......besanya gitu le orang perak memang banyak berbalas2 dulang hehe..banyak makanan je..sebab apa banyak??? orang bagi tu lerrr sumbat sekali jadikan hantaran...mas kawin pon kebanyakannya rm1001...ikotkan just rm101..tapi kebanyakan orang perak le pakai mas kawin rm1001

    ReplyDelete
  35. Wah...meriahnya brtunang..baju pn cantik :)

    ReplyDelete