Thursday, 14 June 2012

Steamboat

Assalamualaikum w.b.t =)

2 3 hari lepas kami buat farewell salah seorang officemate, Kak Jannah. So, kami decide makan steamboat RM19.90. Makanan lain ada nasi goreng, mee goreng, dessert. Memang murah sangat sebab buffet. Makan la 3 4 kali pun, tak ada orang nak marah, tak ada cas tambahan kecuali korang nak tapau bawak balik rumah.

 Start masak-masak. Tengok tekun tak tekun lelaki hujung sana memasak =)

Kak Jannah baju merah. Tengok selendang saya macam mak cik nak pergi pasar, tak menjadi pulak hari tu & badan nampak besar. Padahal memang besar pun, perasan kecil pulak. Hihi.

Kalau nak cuba steamboat murah ni pergi kat alamat bawah ni. Kalau tak silap saya, kalau makan 5 orang dapat free seorang. Maknanya, kalau makan 6 orang, cuma bayar untuk 5 orang. Tapi sebab saya dah kalut kira duit kat kaunter, terus lupa nak tanya, akhirnya bayar untuk semua orang. Rugi-rugi.

City Times Hotel Sdn. Bhd.
Blok E, Wisma Belia, Bandar Indera Mahkota,
25200 Kuantan, Pahang, Malaysia.
Phone : 09-5739093, 09-5733086
Fax : 09-5733093
Email : enquiry@citytimeshotel.com.my

28 comments:

  1. wah bestnya dapat makan steamboat...dah lama tak makan steamboat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni boleh la datang makan kat sini :)

      Delete
  2. bestnya... akak pun tingin nk mkn steamboat.... tp hubby plak xberapa sk.. dia jnis mkn nasi je memanjang.. hihii

    ReplyDelete
  3. husna..ni murah tau..wahhh..tapi jauhnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah sangat, berbaloi2. ajak pipie anis :)

      Delete
    2. itulah..dia dekat je dengan kuantan tu..harus cuba bila ada rezeki ke sana nih..saya memang hantu steamboat..hehe

      Delete
    3. ajak jangan tak ajak. cuba jangan tak cuba. sebab murah sehari boleh pergi 2 3 kali. hehe

      Delete
  4. aduhla jauh beno kalu akak nk mkn steamboat murah gitu dik..
    tp mmg seronok kan mkn ramai2 gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3. kalau jalan2 pahang boleh la makan steamboat ni :)
      seronok kumpul ramai2 :)

      Delete
  5. sedapnya..jauh pulak kat kuantan..

    ReplyDelete
  6. rm19.90 murah la...slalu sy mkn rm28..kat pahang ek? jauh sgt huhu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah, ada makanan lain jugak bukan steamboat je. harga tetap rm19.90. kalau jalan2 pahang boleh la makan steamboat tu :)

      Delete
  7. huwaaa sedapnya makan steamboat.. dah lama tak makan.. nak ajak fmaily lah pergi makan steamboat.. ad lebh tak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebihnya kalau pergi 6 orang, bayar untuk 5 orang je. buy 5 free 1 :)

      Delete
  8. wah bez nyer.. kne try nih.. xnmpak sgt muke ank k.jannah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom bulan depan kita pegi wani. nnti akak send by email gambar anak k.jannah :)

      Delete
  9. aduhh..jauh la pulak...perut terus rasa lapar tengok steamboat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahnya...kat KL ni susah sikit nak dpt harga mcm tu...

      Delete
    2. kalau p bercuti dengan mr.kudud kat pahang, leh la try steamboat ni :)

      Delete
    3. @wahida : nampaknya kena jalan2 bawak family datang sini la. hehe

      Delete
  10. baru g makan mgu lepas kt serdang ..sdap jgk kn mkn steamboat..hehe

    ReplyDelete
  11. bestnya !
    kite pon memang suke steambot.
    walaupon perut kecik tapi paling suke makan aiskrim yang free flow tuh. terbaik. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best! pergi ramai2 lagi best diq :)

      Delete