Sunday, 3 June 2012

i-City, Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t =)

Oo hoiii hoi meriahnya i-City banyak lampu warna warni, macam hari raya. Dari hari tu lagi nak pergi tapi tak pergi-pergi. Baru-baru ni masa pergi KL, alang-alang pergi KL biar sampai terus i-City. Orang bujang katakan, masa ni la nak jalan-jalan dengan kawan-kawan. Siapa-siapa datang Shah Alam jangan lupa jejak kaki kat i-City. Game pun murah-murah, dari harga RM5-RM40. Kitorang main yang paling murah je, almaklum pergi hujung bulan. Hihi. Parking RM10 okeh =)

Baju yang sama aku pakai masa jumpa Faez, tu maknanya aku tak mandi. Hikhikhik buruk perangai.

57 comments:

  1. hahaha . pengakuan berani mati . patut mucuk je blog ni. .

    lme da tak pegi I-city . msti bnyk perubahan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3. blog busuk takpe, jangan tuannya busuk. hihi

      saya 1st time datang i-City :)

      Delete
  2. hikhik xmandi yer..... msk kt salji tuh x. akak lom pnh msk yg snow tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mandi sebab wangi lagi, hehe. tak masuk pun kak, maklum la pergi hujung bulan. hihi. insya Allah kalau pegi lagi sekali nanti nak masuk jugak ;)

      Delete
  3. xpng lg g sini.. tingin gak nak g.. :-)

    ReplyDelete
  4. akak tak penah pg lg i city nih... dulu masa blm siap penah la sampai tp lum ada yg umah salji tu lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak masuk umah salji tu kena rm40 tak silap saya ;)

      Delete
  5. beznya g i city..dah lama ayu tak p..lg mcm2 kan sekarang ;-)

    ReplyDelete
  6. hai...salam kenal...sis follow blog ni yer..

    p/s: cantik gambar2 dekat i-city... ntah bila boleh jejak kaki ke sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih ;)

      p/s : tu la, cantik2, jejak jangan tak jejak ;)

      Delete
  7. dah lama tak gi ICITY... teringin nak gi lagi... tapi bila??? huhuhu

    ReplyDelete
  8. dah lama tak pergi sana..khabarnya dah banyak games yang ada...

    terima kasih dtg ke blog mamaema...salam kenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah dah banyak game, saya pun 1st time pegi i-City ;)

      Delete
  9. pernah g sekali jer.... masa tu parking free... skang dh RM10? wahhh

    ReplyDelete
  10. salam masuk x umah salji 2...best x rasa kak mcm mahal jerk umah salji kalu berbalai boleh la masuk. hihihhi lma dah x g sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x masuk pun. hehe. dalam rm40 tak silap saya ;)

      Delete
  11. saya pergi time baru bukak awal-awal dulu je..sekarang dah tak pernah pergi dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i-City makin cantik sekarang, banyak games jugak, parking pun rm10. hehe

      Delete
  12. Hahaha..dh g jgk i-city ni, ms mula2 buka dulu. Kakak CiM tinggal kt s.alam dialah yg bw ktorg

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya jela orang paling lambat pg i-City camni. hihi

      Delete
  13. dah setahun lebih tak pergi i-city...mesti dah ada macam2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. macam2 ada termasuk rumah salji ;) saya pun 1st time pegi. hehe

      Delete
  14. lom pernah sampai lg sini ni.. huhuuh
    ntah blerla nk sampai.. =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah 1 hari sampai jugak, bawak anak2 :)

      Delete
  15. tak pernah gi lagi..kesian kan? haha..

    laki aku kalau ajak gi shah alam mmg bercinta...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bercinta sangat2, banyak roundabout. 2 3x pusing kat situ nak carik jln. hehe

      Delete
  16. pernah pergi sekali je. tu pon dah lama. teringin nak pergi lagik. hehehe

    ReplyDelete
  17. xpernah g sana.. wuwuwu..noobnya saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kebetulan g kl ari tu. kalau tak, tak g jugak :)

      Delete
  18. mahal dah tiket parking ek..dulu saya pergi 2 hengget jek..haha..tapi pegi tyme mula2 dulu..aktiviti pon x de lagi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beza parking dulu dengan sekarang. tapi berbaloi sebab banyak benda dah kat situ :)

      Delete
  19. last p sana masa 2010....tingin nak masuk umah salji...aritu g genting, tk dpt g snow walk sbb dia tgh rennovate...so p yg dekat je pon ok kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2la. kat i-City pun ok pe, jimat tenaga jimat masa :)

      Delete
  20. shah alam jauhhh dari ampang T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. nanti elysa mesti sampai shah alam punya la :)

      Delete
  21. Replies
    1. kebetulan pegi kl zoey, nak jugak merasa p i-City. hehe

      Delete
  22. wah..bestnye g i-city..ecah xtau lg bile dpt g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..insyALLAH 1 ari nnt akan smp..hihi..una dpt x komen kt blog ais??

      Delete
    2. mana la tau pegi bertiga nanti =). tak dapat la ais, dulu blog una ~nurul husna mohd hassan~, sekarang Nurul Husna Mohd Hassan. kat bloglist ais tu still ~nurul husna mohd hassan~, sebab tu una rasa tak boleh komen. nanti ais tukar la, baru una leh komen =)

      Delete
  23. dah penah sampai tahun lepas... best sngat... tapi xdapat nak join member masuk rumah salji tu sebab budget kurang... dok le melepak kat luar tu sementara nak tunggu diorang keluar... xtau brapa puluh kali tawaf dah... hahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak masuk rumah salji tu sebab pegi hujung bulan. hehe

      Delete
    2. next time pegi awal bulan pulak... comfirm boleh masuk... :)

      Delete
    3. kalau awal bulan 3 4 kali masuk rumah salji tu. hik3

      Delete
  24. Paking je dh 10..tk penah pegi pn masa duk sana..

    ReplyDelete
  25. tak mandi tp tetap comel apa..

    ReplyDelete
  26. akak baru je pegi 29 sept baru..memang bez la..masuk pulak snow walk..perh..rasa cam dok korea...winter sonata woooo...

    ReplyDelete