Thursday, 16 August 2012

Dah Nak Raya La

Assalamualaikum w.b.t =)

Esok, semua orang dalam mood raya dah. Kerja pun dah tak nampak dah. Yang nampak rendang, ketupat, lemang, kuah kacang  bagai. Nak bukak blog pun dah tak nak agaknya. Saya pukul 4.59 petang esok dah tunggu depan punch card machine. Tepat pukul 5.00 petang, terus punch. Hehe lagi dahsyat ni, jangan ikut perangai buruk saya =) So, dikesempatan ni saya nak ucapkan :

 
Maafkan saya kalau selama berblog ni, saya ada salah cakap/salah komen/terkasar bahasa =)

  • Jangan lupa baca doa dan mengucap =)
  • Guna earphone kalau nak bergayut dengan orang tersayang ye =)
  • Hati-hati kat jalan raya. Jangan berlumba-lumba pulak nak cepat sampai. Jangan risau rumah tu tak lari punya =) 
  • Hormat pemandu-pemandu lain. Jangan pentingkan diri sendiri =)
  • Ikut had laju yang dah ditetapkan. Kena saman tak tahu, saya dah pesan awal-awal ni =)
  • Kalau mengantuk, jangan terus memandu. Berhenti kat R&R atau tukar pemandu =)
  • Ingatlah orang yang tersayang dan yang menyayangi kita. Sama-sama kita kurangkan kadar kemalangan jalan raya =)

49 comments:

  1. oo balik sok erk..ayu hari ni..hehe..salam aidilfitri dear..ampun maaf dipinta ;-)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak..meh jemput datang beraya..=)

    ReplyDelete
  3. huhuhu hati2 jugak kak husna! jangan maen mercun! selamat hari rayaaaaa :)

    ReplyDelete
  4. Dalam bermesra mungkin terkasar bahasa, dalam bergurau mungkin terlanjur senda, dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota, dalam berbicara mungkin ada yang menyinggung rasa. Mohon ada kemaafan, itu jua lah yang dipinta..

    selamat hari raya dear!!

    sayang ko!!

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya tu husna, terima kasih kad raya, dan maaf jika ada terkasar bahasa..

    ReplyDelete
  6. selamat hari raye maaf zahir batin, sis.. tq for d kad raye, act kad tu da smpi kt umah awal tp sy kt hostel, lmbt la smpi ke tgn.. =)

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya :)

    jangan lupa korek hidung puas2 lepas puasa :)

    ReplyDelete
  8. Wauu , comel , selamat hari raya yunk:D Nice tips oo:D

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya kak husna..:)

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Cik Husna.
    Maaf Zahir Batin :)

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya...
    semoga berbahagia di hari raya...

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya juga kak.ampun maap dipinta dari kamuuuu.bnyk nye pesanan diaaa ye.tenkiu2 ^_^

    ReplyDelete
  13. Baik adik, akn ikut nasihat kamu..
    ~slamat ari raya~

    Pagi raya jmput dtg mkn lodeh kt blog eah..

    ReplyDelete
  14. tp esok edy abg ipar yang memandu...nak tido je.eehehehe

    kunjungan sempena raya

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
    MAAF ZAHIR DAN BATIN

    ReplyDelete
  15. Slamat hari raya...cria2 slalu yek:-)

    ReplyDelete
  16. selamat hari raya,maaf andai tersalah kata ye

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya sayang... =)

    ReplyDelete
  18. tuler sunyi rasanya... orang dah cuti blogpun cutilerkan..

    ReplyDelete
  19. selamat hri raya. bersama lah kita bermaafan. ;)

    ReplyDelete
  20. thanks for the reminder babe. selamat hari raya! :)

    ReplyDelete
  21. selamat hari raya... maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  22. Salam lebaran Husna..
    Maaf zahir Batin
    ‘Taqabbalullah minna waminka’
    (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalanmu).”

    Moh jln ke Bando jengka..:)

    ReplyDelete
  23. salam aidilfitri, maaf zahir batin ye

    ReplyDelete
  24. Salam Aidilfitrah.. Maaf Zahir dan batin.. =)

    ReplyDelete
  25. Dah masuk raya ke-5, cuti raya pun dah nak habis. Hurmmmmm..... time go fast.

    ReplyDelete
  26. husna terima kasih kad raya tu ye...tu le satu2nya kad raya yang akak dapat..

    ReplyDelete
  27. Salam Adilfitri..terjah entry akak untuk Husna...entry kad raya dari Blogger...

    ReplyDelete
  28. boleh laagi tak nak cakap selamat hari raya? :D hehe

    ReplyDelete
  29. selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. http://chot91.blogspot.com/2012/08/contest-segmen-bersama-warna-kegemaranku.html

    first contest dri chot..feel free to join n support me yar friend..tq..:)

    ReplyDelete
  31. masih tak lambat utk ucap selamat hari raya kan? selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  32. Selamat hari raya Aidilfitri Husna :)

    ReplyDelete
  33. rasa belum terlewat nak ucapkan salam aidilfitri..maaf zahir dn batin..:)

    ReplyDelete
  34. selamat hari raya.. akak minta maaf sbb dh lama xjenguk sini..

    ReplyDelete