Friday, 31 August 2012

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Assalamualaikum w.b.t =)

Alhamdulillah, syukur. Sampai ke hari ni kita dapat rasa nikmat kemerdekaan, lagi-lagi dalam bulan yang baik, 13 Syawal 1433H, hari Jumaat pulak tu. Hargailah jasa pejuang-pejuang yang berusaha memerdekakan negara kita dari penjajah. Bersyukurlah kita, dilahirkan dalam keadaan negara yang dah merdeka. Jangan kita sendiri yang mencemarkan kemerdekaan negara kita. Merdeka! I Love Malaysia!



Gambar-gambar pejuang ni semua saya pinjam dari Google. Boleh baca kat sini tentang pejuang-pejuang kat atas.

28 comments:

  1. wahh tetiba teringat buku sejarah sekolah dulu....akak suka bab sejarah2 ni..

    ReplyDelete
  2. merdeka!!! g mana kak husna merdeka neh??? huhuhu

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 55

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Kemerdekaan ke-55

    Semoga kita semua bebas dari di jajah secara sulit. Jangan sia-siakan pengorbananan jerih payah orang terdahulu utk mendapatkan kemerdekaan.

    Kekang penjajahan minda!!!!

    ReplyDelete
  5. Salam merdeka Husna, thanks comment kat blog. Am follow ^__^

    ReplyDelete
  6. Besaq jasa pejuang2 kemerdekaan dulu2...Salam Merdeka di hari Jumaat...

    ReplyDelete
  7. selamat hari merdeka..kita patut bangga dan sayang negara kita terutamanya org muda..hehehe

    ReplyDelete
  8. teringat zmn blajar sejarah dulu...
    hafal satu satu nama pejuang

    ReplyDelete
  9. salam kemerdekaan Husna... Pejuang2 kemerdekaan..

    ReplyDelete
  10. al fatihah untuk pejuang kemerdekaan kita.amin

    ReplyDelete
  11. Al-Fatihah buat semua perjuang negara ^_^
    alhamdulillah. berkat usaha gigih mereka di belakang hari buat kita selesa merdeka di hari ini. ^_^
    terima kasih.
    seooga mereka di cucuri rahmat dari yg maha Esa di sana.
    salam kemerdekaan utk si cntik mnis dan semua ^____^

    ReplyDelete
  12. Al-Fatihah... Selamat Hari Kemerdekaan Nurul.. =)

    ReplyDelete
  13. selamat hari merdeka dik.. moga kemerdekaan ini mengajar kita erti kebebasan

    ReplyDelete
  14. Selamat menyambut hari kemerdekaan ;D
    teringat dkt buku sejarah bila tgk tokoh2 ni xD

    ReplyDelete
  15. selemat hari merdeka kak . . harap2 negara kita ni merdeka smpai bila-2. tapi sekrang ni dengan krisis politik. negara macam tak berapa nak aman jerk. hope tak berkekalan :)

    ReplyDelete
  16. terlamabt sudah kah nk ckp slmt smbut merdeka?hee tk jd nk ckp -_-
    patriotik sungguh kak. =)

    ReplyDelete
  17. Salam kemerdekaan dan salam hari raya... ^_^

    ReplyDelete
  18. selamat hari merdeka kak...walaupun dah lepas..hiii

    ReplyDelete
  19. merdeka.. tapi mental and fikiran still tak bape merdeka gak.. hmm

    ReplyDelete
  20. selamat menyambut hari kemerdekaan..:)

    ReplyDelete
  21. mana pic edy..takde pon.ehehe

    ReplyDelete