Thursday, 9 August 2012

Ada Siapa-siapa Tahu Tak?

Assalamualaikum w.b.t =)

Hari tu saya ada interview SPA masa birthday saya. Semalam saya check, keputusannya saya telah dikategorikan sebagai calon simpanan lantikan. Boleh tak siapa-siapa jawabkan untuk saya? Status saya sebenarnya macam mana? Calon simpanan ni confirm akan diserap atau tak?

44 comments:

  1. kalau tak silap saya, kiranya tiba-tiba kalau ada kosong, dia akan serapkan..tapi saya pun tak pasti...

    ReplyDelete
  2. lau xslh yui, dia akn pggl kalau ada kosong.. rasanya lah..

    ReplyDelete
  3. owh tak pasti la plak spa....all the best

    terima kasih kad raya!!! wee

    ReplyDelete
  4. waaaah
    insyaAllah ada peluang tu

    ReplyDelete
  5. Calon simpanan bermakna ada kemungkinan untuk dipanggil menjawat jawatan tersebut sekiranya ada kekosongan (mungkin ada calon yang terpilih tetapi menolak tawaran). Berdoalah agar akan dipanggil nanti. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun sama.. tapi tadi sy cek status simpanan lantikan tu dah berubh jadi lantikan tetap. apa mksudnya ea? sma jugak ker?

      Delete
    2. status saya pun jadik lantikan tetap, tapi surat & emel tak dapat pun. harap ada rezeki untuk kita :)

      Delete
    3. dah dapat lah tu..... tahniah ler....

      Delete
    4. dah dapat lah tu tandanyer..tahniah....mesti dah dekat lapor diri kan ni?

      Delete
  6. ha betul tuh..kalau ada kosong dia akan panggil ler...contohnya orang yang dapat tuh tak pergi ker mcm mana ker kan..

    ReplyDelete
  7. betul kata nur anis, kalau ada kekosongan baru dia serap masuk

    kawan sy ada sorang cenggini.

    ReplyDelete
  8. KALAU ADA KOSONG BARU DIA PANGGIL...

    ReplyDelete
  9. rasanya betul cam komen-komen diatas..mungkin diorg akan dipanggil bila ada kekosongan..

    ReplyDelete
  10. if ade kekosongan, akak akan diserapkan..

    ReplyDelete
  11. Salam Husna.. Calon simpanan ni bergantung kepada kekosongan yang ada nanti. Misal kata, yang telah diterima tu, tak lapor diri, dia kan ambil yang simpanan ni.. Then, kalau ada lagi pengambilan dalam masa setahun tu, dia takkan buat interview dah, dia kan ambil je yg simpanan.. Husna doa ye, InsyaAllah, ada rezeki tu kan :)

    ReplyDelete
  12. Nak gi temuduga ke ?? Gudluck taw !:))

    ReplyDelete
  13. setahu mee kalau ad kekosongan baru awk akn dimaklumkan balik .. good luck!

    ReplyDelete
  14. rasanya bf ayu dulu camni gk..jd calon simpanan bila ada kekosongan baru serap..tp sampai sekarang tak da berita apa pn

    ReplyDelete
  15. insyaallah ade rezki.. byk2 doa,, tq dah dpt kd raye akak..^_^

    ReplyDelete
  16. kalau JPA panggil dalam setahun..INSYALLAH akan dapat..kalau tak kena ambil semula..

    ReplyDelete
  17. kalau calon simpanan tu adalah peluang cerah tu husna..akak dulu 2 tahun calon simpanan..alhamdulilah dipanggil gak..

    ReplyDelete
  18. owhhh.... Dior, kena tunggu veteren pencen dulu atau kematian atau berhenti serta merta atau ada yg dilucutkan jawatan. sah laku setahun jer, lepas tu kena apply semula.

    ReplyDelete
  19. Wah ada peluang tu..semoga ada rezeki ye..

    ReplyDelete
  20. yang berkaitan n3 kt atas tu akak tak tahu...hehe..

    tapi nk ucap time kasih ..sbb kad raye dah sampai lupe je nak kabo ari te..cer bg alamat deme pulok...kome nak balas...ande lagi masa ni...harap2 sampei la sblm rayeee...ke raya balik johor....?

    ReplyDelete
  21. masih ada peluang tu...walaupun lambat harab sabar menanti..semoga berjaya yer...
    PT/PO sekarang gaji dah lumayan kan?

    ReplyDelete
  22. sis tahniah ok. cuma adik tak tahu nk describe ape maksudnya tuh.
    kalau dapat belanja adik k :P

    ReplyDelete
  23. Cik Zai pernah berstatus calon simpan untuk jawatan Pembantu Tadbir Kesetiausahaan pada tahun 2009. Calon simpan ni means anda akan diberikan jawatan sekiranya terdapat kekosongan..Dont worry kalau ada rezeki takkan kemana ^_^

    ReplyDelete
  24. i'allah..ada peluang untuk husna tu..doa byk2 ye dear..gud luck! :D


    p/s: Contest review di lanjutkan lagi..jgn lepaskan peluang untuk join.. duet raya + voucher free menanti anda..^_^

    ReplyDelete
  25. i harap you ade rezeki nanti insyaAllah. jangan cepat mengalah okay :)

    ReplyDelete
  26. hamapagassssssssssssss cendol tak tau.duk bace komen2 org je.hehhe

    ReplyDelete
  27. ade rezeki tak kemana. sabar je ok. hehehe
    pape pon tahniah ! :)

    ReplyDelete
  28. hehe..tataw pulak pasal ni.. tapi nk cakap.. all the best :)

    ReplyDelete
  29. maksudnya reserve ? mungkin . congratz neway !

    ReplyDelete
  30. akak dulu calon simpanan jgk.tp dpt terus je.ramai jgk yg ckp diorang dpt calon simpanan tp tak dipanggil.insyaAllah,dapat tu.ramai org doakan husna.

    ReplyDelete
  31. Calon simpanan nie kira macam masih ada sinar harapan lagi untuk terpilih menjawat jawatan tu tanpa temuduga lagi dah.. itu pun kalau calon sedia ada tu tarik diri. Hope husna ada rezeki lah nanti. InsyaAllah.. rjain2 doa ea.. :) btw.. tahniah husna.

    ReplyDelete
  32. Kak M setuju ngan ros_reeza tu...I wish u luck dear.. Hope ada rezeki Husna...

    ReplyDelete
  33. cani, calon simpanan kalo ade yg tolak..
    calon simpanan nilah yg JPA amek..
    apepun, satu tiket dh tu utk dpt kije gomen..
    wish u luck!

    ReplyDelete
  34. calon simpanan sama cam akak la dulu... tp akak xda rezeki gak nak dpt keje tu...

    emmm calon smpanan ni kiranya kalu ada oprg tolak jwtan tu, so, dorg akn pilih yg simpanan ni dulu la...

    ReplyDelete
  35. eh,,ade pulak macam tu..x pernah mintak keje ag,,jadi x tau..huhu..iallah ade rezeki..selamat maju jaya..hii

    ReplyDelete
  36. da dapat ke.............?saya pn calon simpanan......

    ReplyDelete
  37. berkemungkinan dalam tempoh 1 tahun , akan dipanggil.Sy juga calon simpanan lantikan bgi jawatan Pegawai Bomba kb17.

    ReplyDelete
  38. Insyaallah dalam masa tempoh 1 tahun anda akan dipanggil.Sy juga calon simpanan bagi jawatan Pegawai Bomba kb17

    ReplyDelete
  39. da name calon simpanan tgu n mngharap jela yer...mcm sy jgk... interview 11/9/2012 result kuar 15/10/2012 memaklumkan sy calon simpanan utk 1taon smpai 15/10/2013.. 8/4/2013 dapat call dari SPA mngatakan sy da di serap ke lantikan tetap...dkat 6bulan tnggu... smpai benti blaja smata-mata nk kije gverment... huhuhu.. pape pon alhamdulillah 24/4/2013 lapor diri dah..dpat jurubahasa mahkamah... sape yg dapat ststus calon simpanan tu hrap korg bersabar, insyaallah ade rezeki mesti dpat... :)

    ReplyDelete