Tuesday, 28 August 2012

Konvoi Raya 2012

Assalamualaikum w.b.t =)

Tiap-tiap tahun, kami akan buat konvoi raya, sama ada raya ke-3 atau ke-4. Tahun lepas ramai jugak yang join rombongan cik kiah tapi tahun ni tak sebab ada yang dah start kerja, ada yang tak cuti raya lagi, ada yang dah kahwin. So, yang bujang trang tang tang ni je la yang dapat join. Total rumah yang kami pergi 8 buah, last sekali rumah saya. Kakak buat mee goreng basah & laksam, mee kari dah habis first raya. Kesian kat Ali tak dapat lagi makan mee kari tahun ni =)

 Rumah Zana (baju biru laut). Masa kami datang sana dia dah kemas-kemas nak balik KL. Alhamdulillah, sempat jumpa sebab dah lama sangat tak jumpa dia ni =)

Rumah Yanti (t-shirt hijau). Dah kahwin ni, anak sorang. Dia bagi kami makan bihun tom yam. Sedap wooo, bergaduh-gaduh dengan laksa penang yang kami makan kat rumah kakak saya sebelum datang sini =)

39 comments:

  1. wah,besh jumpa ramai2.. kmpul knvoi sekali.

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhh bestnyaaa!! hurm raya tahun neh tak dapat nak konvoi sedeh ler hukhukhuk.

    ReplyDelete
  3. baguslah dpt jumpa kwn2 lama. biar tak terputus ukhwah. :)

    ReplyDelete
  4. rombongan belah jerantut ke nih? kat mane? laksam tu lame doh x makan..huhu

    ReplyDelete
  5. best la dapat konvoi raya..saya tak sempat konvoi raya lagi la..huhuuuu cian kan.....

    ReplyDelete
  6. waa..bestnya kak konvoi raya...saya memang tak pernah konvoi rumah kawan-kawan..huhu

    ReplyDelete
  7. yang nama yanti tu kan... macam muka kawan aku...haha

    ReplyDelete
  8. Kite convoi ngn cousins je
    hehe
    kwn kwn smua busy

    ReplyDelete
  9. wah bestnya beraya kalu konvoi ramai2 camgini :-)

    ReplyDelete
  10. bestnyer jenjalan raya dgn kengkawan :)

    ReplyDelete
  11. waaaah . besnyewww ..
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  12. syoknye raya dia :) huhu thn ni kita xkuar jalan sgt.byk duk rumah je tp tetap best =)

    ReplyDelete
  13. seronok kan konvoi2 gini, dulu masa mude2 selalu gk, sejak dh agak dewasa nih... lg2 bile dh ada anak... mmg konvoi ngn family je...

    ReplyDelete
  14. ni yg best ni..jalan ramai-ramai..:)

    ReplyDelete
  15. akak xsmpt nk konvoi raya umh kwn²..

    ReplyDelete
  16. satu syawal hari tu pun MIL aku masak mee kari...sedap!!

    ReplyDelete
  17. wah, seronoknya konvoi ramai2 kan.. Ros tak berpeluang tahun ni :(

    ReplyDelete
  18. mmg best kalau dpt gader2 ngan kawan2 lama kan

    ReplyDelete
  19. syok nha beraya beramai2... nak join boleh?

    ReplyDelete
  20. raya sakan ha!8 buah rumah.mmg rombongn cik kiah sungguh laaa

    ReplyDelete
  21. wah raya sakan na.. selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  22. sama la..kat sini pon kalau raya mesti konvoi ramai2.syokk..meriah gitu..=)

    ReplyDelete
  23. Bestnya bleh konvoi raya...mesti meriah bila serang umah org kan...

    ReplyDelete
  24. terus kecur air liur ni.
    adoiiii. huhuhu

    ReplyDelete
  25. gitulah kalau dah berkeluarga....

    ReplyDelete
  26. bestlh dapt konvoi raya.. akak dah berkeluarga dah tak dapt nk beriya2 dgn kawan.. tapi tetap berkunjung kerumh kawan2

    ReplyDelete
  27. seronok kan..? sementara msh ada peluang ni lah konvoi2 ramai2 mcm ni..kitorang kalau nak konvoi kena atur baik punya haha sbbnya anak ni mcm2 ragam..

    ReplyDelete
  28. Wauuu wee. bestnya

    selamat hari raya

    ReplyDelete
  29. seronok kalau berkonvoi ni.tp tahun ni tak berjalan ke mana pon.dok rumah jer :(

    ReplyDelete
  30. best gile beraya konvoi knovoi camtu. kira best raua ever la kan :))

    ReplyDelete
  31. Convoi raya best kannnnn..... Ahad ni opis CiM ada buat convoi raya, congak2 ada 10 kereta semuanya penuh, kalau ikut perancangan, akan ada 6 buah rumah, tp taktaulah disaat2 akhir ada rumah yg menyelit. Sabtu minggu depan second round, dgn lebih byk rumah termasuk rumah CiM. Kalau tak silap ada 9 rumah. perghhhhhh, taktau habis pukul berapa :p

    ReplyDelete
  32. akak pun kalu raya selalu berkonvoi adik beradik... teruk la rumah yang kena resbu dengan kami...
    kenapa tak berkonvoi ke bando jengka... kome nunggu deme datang...:)

    ReplyDelete
  33. Wahh 8 buah tu xD
    mesti pelbagai2 jenis masakan merasa kan? hak2

    ReplyDelete
  34. tahun ni pun sempat beraye ke umah kawan2 lame.. memang meriah r raye tahun ni =)

    ReplyDelete
  35. hhuh bestnye..tahun ni tak smpt konvoi..busy sesangat

    ReplyDelete