Thursday, 3 May 2012

Gracias Vaseline =)

Assalamualaikum w.b.t =)

Masalah bibir kering? Ingin penyelesaiannya? Pening kepala dengan kos yang mahal? Ha meh ambik ni! Jangan pening-pening kepala tentang kos, masalah pun selesai. Senang macam makan kacang je. Sekadar berkongsi. Sapu je Vaseline harga 4 ringgit ni, confirm esok bibir merah bak buah delima. Okeh yang ni tipu. Aku pakai Vaseline ni pun sebab bibir kering effect bersnorkeling kat Pulau Kapas hari tu. Kekeringan tu sampai ke hari ni. Bibir aku macam ada 1 lagi lapisan keras (kulit mati mungkin). Lepas tu putih-putih macam air liur basi. Oh no! Malu kalau nak cakap dengan orang face to face, rasa nak menyorok dalam kain. Sebab kalau cakap, orang mesti perasan benda yang paling pelik kat kita. Dalam hati mesti spontan cakap, 'kenapa mulut dia macam tu?' So, lepas ni tak payah dah risau kalau bibir jadik macam tu =)

Pinjam la kat Google jap.

Cara aku pakai :
1) Sapu kat bibir sebanyak yang boleh kalau nak kesan lebih cepat. Kalau beauty consultant tau confirm aku kena bantai bertubi-tubi ni.
2) Bila bangun esok pagi, kulit bibir yang kering jadik moist-moist gitu dan mudah tertanggal. Memang berkesan! 

Pesanan aku :
1) Pada siapa-siapa yang bibir memang lembab dan merah, bersyukur lah anda sebab tak payah pakai Vaseline, anda bebas pakai apa saja. Auwww =)
2) Apa lagi yang boleh buat bibir jadik lembab dan merah? Any suggestion? Bibir saya hitam macam orang merokok ='(

17 comments:

  1. suggestion: ermmm tenyeh halia kt bibir sampai bole sangkot hanger.gitew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3. bukan setakat hanger je, kuali bagai leh gantung.

      Delete
    2. da amalkan pakai sebelum tdo sejak 9 taun lepas lagi. 5 taun pakai vaselin sebijik mcm gambo di atas & taun selebihnye bertukar pulak kpd vaselin lip care yg kecik molek. hasilnye anda x perlu riso lagi bibir kering di keesokan ari anda! (wahh statement berape vaselin mau baya aku ni??

      Delete
    3. confirm vaseline amik jadik duta ni!! haha

      Delete
  2. bibir akak mmg kering..dulu rjin guna nih tp skrg dh mls hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru ni la rajin kak sebab bibir teruk sangat keringnya. hihi

      Delete
  3. Assalamuaalikum.....

    Pernah nampak kawan perempuan saya pakai benda ni... bau krimnya wangi (wangilah sangat....) dan kosnyapun tak la terlalu mahal... ada duit lelebih tu, beli le... :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..

      wangi ke? hehe. saya beli 4 rggt je, berbaloi2. hihi

      Delete
  4. saya pun bibir hitam.byk faktor so produk mmg ssh nk merahkan secara semulajd.asalkn lembab tak kering merekah kira ok sgt2 dah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas pakai vaseline ni bibir dah ok dah =)

      Delete
  5. bibir kite pon selalu kering. huhu. salu pakai lip bam yang bese je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kalau pakai lip bam stoberi memang fail sebab jap2 nak jilat. buruk perangai. hehe.

      Delete
  6. saya pakai lipstick silky girl..tapi bukan jenis shining-shining tu...dulu saya pun bibir kering..tapi bila dah selalu sangat pakai lipstick tu, dah tak kering dah..lembap sangat pun tak jugak..sedang-sedang je...saya mmg wajib pakai lipstick sbb bibir saya pun gelap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada baca isi madu kalau nak bibir merah, tapi sampai sekarang saya tak pernah cuba lagi. hehe.

      Delete
  7. Tapi kenapa ye bila saya pakai vaseline intensive care memang kesan bibir gelap,bibir dah tak kering.. tapi kalau berhenti sehari/ dua hari tak pakai memang kering bibir bertambah teruk macam........ tak boleh nak diungkap dengan kata2

    ReplyDelete