Monday, 16 July 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari Pahang

Assalamualaikum w.b.t =)

Terima kasih banyak-banyak untuk Ros_reeza dan C'jai sebab tag dan inform saya pasal Segmen Ayu ni. Semangat nak buat entry ni =)


Saya blogger dari Jerantut, Pahang. Mak ayah saya pulak orang Batu Pahat, Johor. Tempat-tempat menarik yang ada kat Pahang ni salah satunya Cameron Highland. Taman Negara pun best jugak sebab banyak aktiviti. Lagi satu kalau nak tengok gajah boleh datang ke Kuala Gandah. Boleh naik gajah, bagi makan gajah, mandi dengan gajah =) Makanan yang famous kat Pahang ni gulai tempoyak ikan patin. Kalau makan sekali, confirm tambah 3 4 kali =) Ok, dah siap cerita sikit-sikit, sekarang saya nak tag Wanie sebab dia baru lagi dalam berblog ni. Moh ramai-ramai kita join =)

Ni la bendera & jata Negeri Pahang. Saya pinjam gambar ni kat Google je =)

75 comments:

  1. dekat la kite,saya duk kuala lipis,tapi dah kawen duk johor sekarang..

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen.. dlu skolah kt teknik bentong, slalu jgak gi jerantut tdo umah roommate..

    ReplyDelete
  3. deme bedua ni terbalik yak....johor ngan pahang...pahang ngan johor...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpe oghang pahang terus laaaa nak berloghat pahang tu yang koin tak daye te..... Bulan2 pose merioh la bazo romadan kat jerantet... masakan kampung poh paleh la banyoknye... me kat beloh senun tesohor ngn gulei asang rum....hehe..

      Delete
    2. koi tak penoh ghase lagi makan gulei asang rum. nak cube jugok sesekali. hehe

      Delete
  4. Kakcik tak tahu nak letak sama ada kakcik blogger dari KL @ Selangor @ Perak! :)

    ReplyDelete
  5. orang laki tak boleh join la ya, err Batu Pahat tu area mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je join :)

      emak kat parit baru, ayah parit sulong. mak jawa ayah banjar :)

      Delete
    2. parit sulong dekat mana, sebelah isteri saya pun parit sulong dan sekitarnya

      Delete
    3. parit sulong laut. ada tak kg nama 2?

      Delete
  6. wahh pahang rupanya...ayu tak sampai lg ni..nti blh bawak jalan..hehe..tq dear support ayu..t ayu list kan ya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je. datang la jalan2 pahang ;)

      ok. no problem. thanks list kan ;)

      Delete
  7. wahh pahang kampung suami sy..:)

    pahang kt mana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat jerantut. suami akak kat mana?

      Delete
    2. la dekat dah tu..felda sungai retang..:)

      Delete
    3. tapi saya kawasan kampung. cuba tanya suami akak tau tak kg.damak?

      Delete
  8. ooo orang pahang rupanya...err gulai tempoyak ikan patin mesti best giler kan..sebab pernah dengar pernah cecah rm300 kalau makan ikan patin kat sana..betoi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak silap saya yang diorang makan tu ikan patin buah. ikan patin tu mahal, hati2 kalau nak makan ikan patin area temerloh :)

      Delete
  9. kalau nk ikut keturunan . orang jhr la ni erh .
    org jawa ke awk ni.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya lahir kat pahang :)
      yup jawa banjar, mak jawa ayah banjar :)

      Delete
  10. Tak pernah p lg Kuala Gandah tu.. Interesting la tmpt tu..

    ReplyDelete
  11. saya selalu pergi jerantut...bolehlah singgah jumpa awak nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je, nanti raya leh la datang rumah saya :)

      Delete
  12. Senarai terkini peserta ayu dah updates,jom tengok ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-ayustill-ada.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tengok dah, ramai orang perak n s'gor :)

      Delete
  13. Replies
    1. waalaikumussalam.. mekasih follow. done follow u ;)

      Delete
  14. saya orang selangor...tapi lahir kat jengka..:)

    ReplyDelete
  15. akak pun ada komen utk join segmen ini...

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. mekasih singgah, salam perkenalan jugak ;)

      Delete
  17. ikn patin msk tmpoyak mmg sedaplah :-)

    ReplyDelete
  18. salam perkenalan
    jenguk dan follow awk.
    blogger dr PERAK :)
    dtg dr segmen yang sama

    http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan~~^_^
    kte dri segmen yg sme..
    dri sarawak..:)
    bw n flow here :)ada ksemptan jenguklh kt cnie..
    http://deary-ainn.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

    ReplyDelete
  20. singgah sini dari segmen sama.. sy dari sarawak jengguk awak sini,jauh taw hihi ^^,
    btw sy follow awak yea :)
    jom ke blog sy plak. heee (:

    http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah pergi sarawak lagi :)
      thanks follo. dah follow michelle balik ;)

      Delete
  21. Salam kenal.. dari segmen sama.. dah follow awak.. jemput ke blog saya pula ye =)
    http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-selangor.html

    ReplyDelete
  22. hye! sy blogger KL.. slm kenal..dah follow awak...jemput la follow sy.. =)

    http://norumara.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  23. blogger terengganu datang melawat disini.. ^_^

    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-terengganu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawat la jangan tak lawat, dah follow sana :)

      Delete
  24. hye jenguk tuan umah nii..kite blogger dr mlka..tp keja kat pjaya..

    dr segmen yg sama
    http://hezrina83.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    salam kenal n teruss follow

    ReplyDelete
  25. Salam perkenalan...:)
    dtg Dari Segmen yg sama...:)
    Sy dr Sarawak...salam kenal..
    http://taqieeummu.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-mesir.html

    ReplyDelete
  26. salam kenal... :)

    Dari segmen yang sama :

    http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  27. sheda pon join jugak. blogger perak. selamat berkenalan :)

    http://shedameor.blogspot.com/2012/07/saya-blogger-dari.html#links

    ReplyDelete
  28. salam kenal awak:)

    http://sukatykupown.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

    ReplyDelete
  29. Salam Ramadhan..
    Datang dari Segmen Yang Sama.Salam Perkenalan.Blogger Dari SABAH!! ^_^
    lama Dah Follow Sini,Jemput Singgah Blog Saya Plak K..

    http://manssmile.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

    ReplyDelete
  30. Hai, selamat bersegmen..

    http://www.sna-aai.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  31. salam Nurul
    Oh dari Johor juga ya ibubapa Nurul?

    ReplyDelete
  32. singgah sini dari segmen yang sama. done follow u :)

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  33. salam kenalan dari chik as..kedah mariii

    http://pintuhati.blogspot.com/2012/07/terjah-segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

    ReplyDelete
  34. Datang darri segmen yang sama .... dah follow... saya dari tawau,sabah

    ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-tawausabah.html

    ReplyDelete
  35. tahniah menjadi peserta bertuah di blog ayu..salam kenal ya :))

    ReplyDelete
  36. tahniah menjadi peserta bertuah di blog ayu..salam kenal ya :))

    ReplyDelete
  37. tahniah awak mnjadi bperserta bertuah..cepat semak

    ReplyDelete
  38. Tahniah jadi peserta bertuah segmen ni...

    salam kenal...

    ReplyDelete
  39. waaa kta jd peserta bertuah.. hehe salam perkenalan dan follow kamu

    ReplyDelete